Update Hotel Bent

Graag willen we jullie informeren over enkele gewijzigde plannen met betrekking to Hotel Bent. Om tegemoet te komen aan de bezwaren van de buurt hebben we een nieuwe tekening van het paviljoen gemaakt, rekening houdend met zowel de zorgen van de gemeenschap als de haalbaarheid van het project.

Desalnittemin zijn we ook enthausiast over dit ontwerp. We hebben afscheid moeten nemen van een socialsofa museumpje, de kleine gym, het kantoor en het restaurant is verkleind. Vier suites krijgen we er nu bij.

De stijlvolle receptie lobby met hotelwinkel, de warme sfeervolle tearoom en die vier extra ‘classy’ suites met uitzicht op het bos en het ven maken heel veel goed.

We horen graag jullie reactie en voor vragen stuur een mail naar info@hotelbent.com

Waar gaan we bouwen?

We gaan bouwen op het perceel aan de hoek van de Vennelaan en de Gemullehoekenweg, naast het hertenkamp, nog net in het licht van het dorp. Je steekt er de weg over en je bent bij het van Esschenven. Een van de mooiste vennen van Oisterwijk met kleine eilandjes en een slingerpad om het hele ven heen.

Wat gaan we bouwen?

Twee gebouwen die gezamenlijk het Mozaïek Boetiekhotel vormen. Het hotel krijgt acht kamers en twee suites. Een beetje statig, romantisch, vleugje urban glamour, wat kunst en veel dingen die we zelf heel mooi vinden
Er wordt niets dierlijks in de bouw gebruikt, geen veertjes in de dekbedden of met leer gestoffeerde meubels. Ook alle gerechten zijn plantaardig!

Hoe wordt er gebouwd?

Ons doel is een zo duurzaam mogelijk gebouw neer te zetten met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We gaan de gebouwen optrekken in prefab houtskeletbouw. Houtbouw is in principe een CO2 opslag waarin je toevallig ook aangenaam in kunt verblijven. De gebakken bouwmaterialen als baksteen en dakpannen zullen gerecyclede materialen zijn die van een nu nog bestaand gebouw worden afgehaald. Verder zonnepanelen, een warmtepomp en groendaken. We gaan proberen zo dicht mogelijk energie neutraal te zijn en hopen dit in de toekomst helemaal te kunnen worden.

De tuin

In het buitenterrein willen we de natuur weer gaan herstellen, het is nu een kaal veld. Met een variatie aan bomen en planten die in dit natuurgebied thuishoren wordt de tuin ingericht. Het gebouw laten we begroeien met klimplanten zodat het helemaal opgaat in de natuur. Het gebouw is tenslotte te gast op deze locatie. In de tuin aan de voorkant komt een terras met mozaïekobjecten en de binnenplaats is een vertoefterras voor de zomer. 

Ideeën of opmerkingen over onze plannen? Laat het ons weten.

Kleuren van Bent

Kleurenkaart Hotel Bent Recht tegenover Hotel Bent ligt het Van Esschenven. Een van de mooie vennen van Kampina & Oisterwijkse vennen, een Natura 2000 gebied. We willen dat het hotel zoveel mogelijk opgaat in de natuur. Los van materiaalkeuze is de kleurkeuze net zo belangrijk. Daarvoor hebben we een kleuranalyse van Het Esschenven gemaakt. We hebben eerst de natuur en omgeving in kaart gebracht. Samen met een boswachter en met toestemming van Natuurmonumenten hebben we de meest kenmerkende bladen, basten, planten, bloemen en bessen mogen pakken uit het bos voor ons kleurenonderzoek om een archief aan te kunnen leggen van plant gebaseerde pigmenten. Het extraheren van de kleuren uit de planten is een proces van inkoken totdat er een drap ontstaat en deze laat drogen tot pigmentpoeders. Onderstaand vindt u een impressie van ons kleuren archief.

De locatie

Podcast

OVER DOE MIJ MAAR EEN VERRE VRIEND

Het is de bouw en start van Hotel Bent. Een boutique hotel met restaurant op een buitengewoon mooie groene plek in de parel van Brabant, Oisterwijk, Natura 2000. De eigenaar is de activistische schrijfster, oud lid van de Comedytrain, theatermaker en godmother van Socialsofa, Karin Bruers. Samen met haar dochters gaat zij dit bijzondere project bouwen en bestieren. Bijzonder omdat het gedreven wordt door glamour activisme. Activiteiten waarmee ze verandering en bewustwording proberen te brengen in hun gemeenschap op het gebied van milieu en dierenleed. Maar niet alles gaat over rozen. Er zijn duurzame dilemma’s die ze het hoofd moeten bieden. Hoe wordt de 0-emissie vorm gegeven, mogen er alleen nog maar elektrische auto’s komen en wat moeten ze met de andere auto’s van de gasten, het budget wat niet overschreden mag worden en wordt de planning wel gehaald? Maar de grootste hobbel die genomen moet worden is de ongelooflijke tegenwerking van een groot old school horeca etablissement waar dit kleinschalig duurzaam initiatief naast gebouwd wordt.

13 reacties op “Hotel Bent”

 1. Angelika Poels

  Beste artistic manager van hotel Bent,

  Proficiat met uw nieuwe hotel. Ik zag dat u ook wat kunst wilt integreren in uw hotel. Mijn naam is Angelika Poels en ik zou u heel graag mijn digitale
  kunstcatalogi willen sturen met verschillende stijlen. Ook bij de ,art paintings, zijn er mogelijkheden om i.p.v. het grote originele schilderij, kleinere giclees te
  kopen. Deze zijn makkelijker in het interieur te plaatsen qua formaat. Maar misschien houdt u juist wel van groot.
  Heeft u een e-mailadres waar ik de kunstcatalogi naar toe kan sturen?
  Ik zou heel graag met u samenwerken om de juiste kunt in uw hotel te kunnen integreren. Ook in opdracht is een mogelijkheid. Ik bied u eerlijke en kwalitatieve kunst en sevice.

  Met vriendelijke groet,

  Angelika Poels

 2. De opzet ziet er top uit, het idee is ok. Jammer om zo’n buurman te krijgen, afgunst en zuur.
  Veel succes en vooral plezier gewenst.
  Groet
  Lau Beijnen

 3. Wow! Wat een gaaf project op een prachtige plek. Voor september ‘24 zoeken wij met onze vriendengroep van 11 een originele locatie om te overnachten. Kunnen we al boeken ;-)?

 4. Mooi idee en ontwerp.

  En mooie architectuur heeft een goed lichtplan nodig, om de schoonheid te accentueren. Graag helpen we jullie hierbij.

  Heel welkom bij L.A.Licht+in Breda
  Wij hebben ervaring in hospitality, die er net even anders uitziet. Zoals hotel Bent!

 5. Ten Kate Textiel

  Wow, gefeliciteerd! Wat een gaaf initiatief, heel bijzonder!
  Om in het thema duurzaamheid mee te gaan, heeft u wellicht al nagedacht over welk duurzaam textiel u wilt gebruiken?
  Daar kunnen wij u wel mee helpen!

  Wilt u alvast het een en ander zien? Lees meer over ons bedrijf en bekijk ons uitgebreide assortiment op:
  https://www.tenkatetextiel.nl/duurzaam-textiel-groothandel

  Met vriendelijke groet, Rian van Ten Kate Textiel!

 6. Familie van Diessen Somers

  Ik vind het een prachtige ontwerp en ga zo door wij kijken er naar uit om te reserveren ik kan niet wachten.
  En heel veel succes.
  Wanneer is reserveren mogelijk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Vennelaan 2-1
5062 SR Oisterwijk

© Hotel Bent

Wilt u een kamer boeken? Stuur ons een mailtje!